VoimavaraPuu

VoimavaraPuu – yritykseni syntyi pitkän toiveen ja haaveen tuloksena. Ensimmäinen pieni vihje ajatuksiini omasta yrityksestä syntyi vuosituhannen vaihteen paikkeilla ollessani töissä elinkeinoyhtiössä ja auttaessani yrityksiä erilaisissa asioissa. Silloin ei vain oikein ollut sitä ”juttua”, mitä yrittäisin. Olin kuitenkin antanut tilaa ajatukselle asiasta. 
Kymmenisen vuotta myöhemmin koin yllättäviä myrskyisiä vuosia sekä työ- että yksityiselämässä, joita en osannut odottaa edes pahimmissa kauhukuvissani. Näitä pohtiessani eräänä tammikuisena iltana sohvalla makoillessa kynttilöiden hämyssä, syttyi ns. lamppu ja kirkas ajatus aloittaa opiskelut työnohjaajaksi. Halusin käyttää rankkoja kokemuksiani hyödyksi jollain tavalla muille, joilla työelämässä on erilaista ”myrskyä”. 

Erikoistuinkin voimavarakeskeiseksi, dialogiseksi työnohjaajaksi 2016. Koulutus on Suomen Työnohjaajat ry:n hyväksymä laajuudeltaan. Sittemmin erikoistuin vielä restoratiiviseksi työyhteisösovittelijaksi, ja vielä myöhemmin täydensin osaamistani VOIMAKEHÄ® lisenssivalmentajaksi. Vahva ammattitaitoni projektijohtamisesta, strategia- ja kehittämistyöstä kulkee mukanani prosessikonsultoinnin muodossa, koska eihän sitä tiikeri raidoistaan pääse. Hyödynnän myös siis fasilitointitaitojani sekä johtamis- ja organisointitaitojani. 

Neljä vuotta toimin yrittäjämäisesti osuuskunnan kautta, kunnes tunne ja tarve jostain ihan ikiomasta vahvistui. En ole riskihakuinen, mutta ajattelin, että korkealta en voi pudota, ja elän vain kerran, joten ei kun toimeksi. Syntyi VoimavaraPuu, jälleen sohvalla makoillessa. Tässä symbolisoituu puu, mänty, joka on ollut tukenani vuosikymmeniä elämässäni silloin kun mikään ei tunnu sujuvan. Ajatus siitä, kuinka mänty jaksaa aina vain kasvaa ylöspäin, vaikka kasvu jättää jälkeensä kuivaneita oksia, jotenkin vetää puoleensa. Tuo ajatus luo voimaantumisen tunteen, koska männyssä on vahvaa voimaa. Puu kuvastaa minulle myös luontoa, joka on vuosien saatossa noussut aina vain tärkeämmäksi osaksi elämääni. Luonnossa merkityksellistä on itselleni metsän ja puiden lisäksi erityisesti myös vesi ja auringon valo. Vesi on elämän edellytys, ja auringon lämpö pitää elämää yllä. Siksi siis VoimavaraPuu, jossa on männyn runko, aurinko ja virtaavaa liikettä. Toimintaani ohjaavat itselleni tärkeät asiat: avoimuus, luottamus, kunnioitus, rehellisyys ja vuorovaikutus. Tavoitteenani on lisätä hyvää työelämää niin yksilöille kuin organisaatioille: työhyvinvointia, dialogisuutta sekä kannustavaa johtamista ja ilmapiiriä.

Taustaltani olen YTM, AmO ja olen työskennellyt sekä julkisella että yksityisellä sektorilla asiantuntija- ja lähijohtajan tehtävissä. Olen myös kouluttanut ja opettanut johtamista, markkinointia, yrittäjyyttä sekä työ- ja organisaatiopsykologiaa. Erityisosaamistani on myös moniammatillisten ja -sektoreiden asiantuntijaverkostojen luominen, yhteistyön ja toiminnan kehittäminen. Toimin aktiivisesti myös järjestökentässä, koska haluan vaikuttaa (työ)elämään asioihin, joita pidän tärkeinä, mm. menestyvää organisaatiota, toimivaa työyhteisöä ja hyvinvoivaa työntekijää ja johtoa.